Tarvikkeiden saatavuus

 
 

Suomi on pieni maa, ja pienoisrautatiet ovat täällä suhteellisen pieni harrastus. Siksi ei joka kylässä, ei edes joka kaupungissa ole omaa pienoisrautatiekauppaa.

Suomalaisia rakennussarjoja valmistavat Mallijunat Ay ja Kaj Wikberg.

Mallijunat Ay:n valikoimassa on muoviset rakennussarjat Gb ja Hdk-tyypin tavaravaunuista sekä puukorisesta Ei-matkustajavaunusta. Muutama Dr12-dieselveturin rakennussarja voi vielä olla jäljellä.

Kaj Wikberg valmistaa sekä vetureiden että vaunujen rakennussarjoja. Uusien sarjojen materiaali on syövyttämällä työstetty messinkilevy. Tavallisesti sarjat tilataan ennakkoon, eikä niitä jälkeenpäin ole enää saatavilla.

Suomen Rautatiemuseossa Hyvinkäällä on myynnissä pienoisrautatietarvikkeita. Valikoimassa on esimerkiksi Mallijunien rakennussarjoja, Rocon Sr2-veturia, pienoisautoja sekä Venäjällä käsityönä valmistettuja malleja venäläisestä kalustosta.

Hobby Point on Helsingissä Kaisaniemenkadulla sijaitseva askarteluliike. Siellä on kohtalaisen hyvä valikoima pienoisrautatietarvikkeita ja myös suomalaisia sarjoja.

Risteysaseman myymälä on sekä Helsingissä Hämeentiellä että Tampereella postimyyntipiste osoitteessa Modellers Risteysasema Oy, PL 21, 33311 Tampere. Risteysasema edustaa monia tuotemerkkejä. Tunnetuimpia ovat Roco-pienoisrautatatiet ja Faller-talot.

Tampereella on Exclusive Train Shop Oy. Se tuo maahan mm. Lenzin digitaaliohjauslaitteita ja Pecon kiskomateriaalia sekä lukuisa pienoisautomerkkejä.

Kaikkea ei saa Suomesta, silloin on tilattava ulkomailta. Ulkomaisten kauppiaiden mainoksia löytyy ulkomaisista lehdistä. Internetin kautta on myös mahdollista tehdä ostoksia.

[Pienoisrautatieharrastus] [Talot ja rakennukset] [Veturit ja vaunut] [Piirtäminen] [Tietokoneen käyttö] [Digitaaliohjaus] [Mistä tarvikkeita saa]