Tietokoneen käyttö

 
 

Tietokoneesta on tullut nykyään hyvin suosittu lelu. Paljon pienoisrautateihin liittyvää löytyy myös tietokoneista innostuneelle.

Tietokoneen voi valjastaa ohjaamaan pienoisrautateitä. Tietokoneella voi rakentaa asetinlaitteen, järjestelmän, joka huolehtii junien kulusta siten, etteivät ne törmää toisiinsa. Tietokoneen voi myös laittaa ajamaan junia. Jos rakennat ison radan, jolla kulkee monia junia, et tietenkään voi itse ajaa niitä kaikkia. Mutta tietokone voi ajaa muita ja sinä ajat yhtä.

Tietokoneella voi suunnitella pienoisrautatien. Cadrail tai Design Your Own Railroad ja muut sen tapaiset ohjelmat tarjoavat työkalun suunnitteluun, mutta lisäksi niillä voi simuloida valmiin radan toimintaa. On myös olemassa pelejä, joiden aihe ovat rautatiet. Railroad Tycoon on peli, jossa perustetaan ja hoidetaan rautatieyhtiötä. Microsoft Train Simulator puolestaan antaa mahdollisuuden päästä veturin ohjaamoon ja yrittää viedä juna määränpäähänsä.

Tietokoneella voit tehdä pienoisrautatiessä tarvittavia piirustuksia. Tietokoneella on piirretty myös pienoismalleja: niiden osat on piirretty tietokoneella ja kuvien perusteella osat on syövytetty messinkilevystä.

Tietokoneella voit muokata valokuvia. Voit ottaa kuvan omasta pienoisrautatiestäsi, ja sijoittaa itsesi ja ystäväsi valokuvan asemalaiturille.

Internet tarjoaa runsaasti tietoa ja hupia rautateistä ja pienoisrautateistä. Voit lähteä liikkeelle linkkisivultamme.

[Pienoisrautatieharrastus] [Talot ja rakennukset] [Veturit ja vaunut] [Piirtäminen] [Tietokoneen käyttö] [Digitaaliohjaus] [Mistä tarvikkeita saa]