KÖLN '00

 
 

Pienoisrautatiekerhon Löylymäki osallistui Kölnin pienoisrautatienäyttelyyn syksyllä 2000. Tämä kansainvälinen pienoisrautatienäyttely oli avoinna yleisölle 9.–12.11.2000.

Kölnin näyttelyyn rataan toteutettiin laajennus. Koko maisemoitu rata oli 2,4 metriä pitempi, kun Löylymäen asemasta oikealle lisättiin tyypillinen suomalainen korpimetsässä kulkeva rataosuus. Tämän osan tarkoitus oli näyttää keskieurooppalaisille, kuinka harvaan asutussa maassamme on vielä asumatonta metsää, jonka halki rata voi kulkea. Vastaavasti uuden taustamaiseman takana piilossa sijaitseva piiloratapiha sai lisää pituutta ja siellä voi odottaa 36 junaa vuoroaan ajaa yleisön nähtäville Löylymäkeen.

Yleisö valitsi Löylymäen Kölnin näyttelyn toiseksi parhaaksi radaksi. Äänestyskilpailuun osallistui 16 rataa, pääosin tietysti Saksasta. Näyttely-yleisö oli etupäässä ihastunut Löylymäkeen. Moni Suomen-kävijä tunnisti maiseman oitis suomalaiseksi, juuri sellaiseksi kuin kuva maastamme oli saksalaismatkailijan mieleen piirtynyt.